Pages - Menu

dilluns, 25 d’octubre del 2010

TORRE D'EN BEU


Foto: en Tomeu, el principal autor de la guia, blocant a la Torre d'en Beu

Bé, ja ho tenc, aquest és l'enllaç a través del qual vos podreu davallar el croquis de la zona de boulder de la TORRE D'EN BEU, el croquis m'ho ha enviat en Tomeu Genovart, a mi m'ha agradat, està molt bé explicat, vaig anar amb el croquis a la zona i s'enten perfectament.

Aixó és l'enllaç:
http://www.ermassets.org/escalada/croquis.pdf

Aquest enllaç estara sempre a la pàgina principal, segons la configuració de la pàgina estara o en un costat, o en la part d'abaix (així com està ara). A continuació vos pas les indicacions que vos fa en Tomeu, només una cosa, sinó sou molt hàbils (com és el meu cas), serà complicat imprimir-les per les dues cares i que vos quedi com un cuadern, jo el que he fet és imprimir-les només per una cara, posa una davant i una darrera i doblegar-les, voltros mateixos.

INDICACIONES:
- Las paginas están enumeradas, de manera que imprimiendo las hojas por las dos caras, con los números correlativos, nos queda un cuadernillo si doblamos las hojas por la mitat.
- En las paginas centrales del librillo, hay un croquis general de toda la zona y sus sectores.
- Hay un croquis para cada sector, y un listado con los nombres de los bloques, así como algunas explicaciones de por donde van los pasos.
- LOS GRADOS SON ORIENTATIVOS, si alguno os parece que es más o menos de lo indicado, puede que lo sea. Podeis cambiarlos a vuestro parecer, y si lo poneis en el blog, entre todos podremos decidir su cotación.
- Hay una hoja, nº 26 y nº3 que lleva una foto, que podeis poner otra foto o dejarla en blanco.
- Hay bloques abiertos que no salen en la guia, si abris alguno nuevo decidlo en el blog para ir añadiendolos a la guia.
Recomendaciones:
- Es mejor no escalar despues de llover, ya que la roca se vuelve fragil y pueden petar algunos cantos.
- Se puede escalar todo el año, podemos encontrar bloques con sol o sombra según nos convenga, tiene diferentes orientaciones y los mismos bloques se hacen sombra unos a otros.
- No manipular ningun canto de los bloques ya abiertos.
- Respetar el entorno y llevarse la basura.
Estoy haciendo los croquis sobre fotos, pero aun queda curro. cuando lo acabe os lo mando.
Un abrazo.
Tomeu.

2 comentaris:

Tomeu Genovart ha dit...

Uep Fran, veig que ja has penjat aixó, ets un tio eficient.
A l'hora d'obrir els blocs hi va participar molta gent, com en Miguelin,Paquito,Mario,Boc, Carlos V.,Gus,Biel,Isidre,Lenon i segur que no hi són tots. Però lo de la guia m'ho he currat jo tot solet,estic content que despres de tant de temps la gent pugui aprofitar-la i que la feina feta no hagui estat per no res. Gracies i que ho disfruteu.

Tomeu Genovart ha dit...

Uep a tots, hi ha un detall que no vaig posar i crec que és important.
A devora els noms dels blocs hi ha unes lletres "e.s." i "e.p." . Les lletres "e.s." volen dir entrada d'asegut, es adir amb el cul enterra, o millor a damunt el crashpad el vostre cul vos ho agreirà,i això significa que posam el cul a terra collim les preses de sortida amb les mans i col·loquem els peus on poguem però al bloc, no enterra o al bloc del costat etc,i des d'aquesta posició tibam i per amunt. Hi a gent que no ho fa així i per tant això pot variar la dificultat del bloc.A les "e.p." entrades de peu, o drets, collim les preses que tenim al devant amb els peus a terra,sense botar ni acaramullar crashpads per arribar-hi, pensau que jo soc petitet i no arribo gaire amunt.No se si m'haure explicat prou clar. Aquesta és la manera com es van obrir els blocs, ara que sempre vos queda l'opció de fer el que volgueu. Al final l'important és que ho disfruteu d'una manera o de l'altre, vosaltres mateixos.Au, salut.