Pages - Menu

dissabte, 12 d’abril del 2008

Sa primavera s'escalada altera



Això és una locura, no se si ha estat pel canvi d'estació i el seus efectes, o l'entrada des bon temps i l'afegit d'una hora més per trepar, sigui el que sigui, això sembla no tenir aturall; noves zones d'escalada, resorgiment de antigues zones d'escalada, noves vies a zones antigues d'escalada, noves vies a zones noves, noves zones de boulder, encadenes, gent que puja de grau...Ufff, s'efecte polinitzador d'aquesta primavera està provocant serioses taquicardies en és món de s'escalada i no sabem si tendra efectes secundaris.



D'una part sa zona nova de Sòller (que ja he comentat en el blog), que avui està sa gent currant per allà. D'un altre el resorgiment de Sa reserva (també comentat en es blog) que si va bé tendrem una mega-escola, i no ens he d'olvidar des Salt de sa bella dona, Banyalbufar i Cala figuera (encara que no haguin estat oberts a sa primavera). A més es Beia (foto d'adalt) ahir va equipar una via a Banyalbufar entre "Superna" 7a+ i sa "Quilla" 7c (encara no està provadá, però no estara molt). Sa zona nova (petita de moment) de boulder Ítaca, que avui es Beia i en Xaves són per allà, descobrint bloques nous.

Foto: Lolo en sa "Punk Rocker" fa un munt d'anys (7 o 8 anys)


Tantes zones noves només pot provocar que sa gent encadeni i puji de grau, en Borja ha fet el seu primer 7b+ "Hoodo gurus" de Les perxes, es Xino sa "Gold single traverse" 8a de Sa coma d'es Ruc (sector nou del Salt de sa bella dona) via "equipada" per Biel Torres que comença per sa "Decisión hit" 7a+, passa per "Precisión milimétrica" 7b+ i acaba a sa "Vida fàcil" 7c+ (totes ses vies són de Biel) i a més crec que ha fet sa primera d'aquest compendi de vies. Per s'Ermita d'Àrta també hi ha moviment i en Tomeu (Cinto) fa sa "punk rocker" 7c+ (amb només 6 pegues) una via d'en Lolo amb un tram intermig a bloc que està a sa zona d'adalt i a més va fer s'"Eclipse" 7c del mateix sector equipada per Andreu, ja fa un raig d'anys. En Sergi va fer s'"Hedonista 7c de Banyalbufar i jo vaig fer "Sa quilla" 7c del mateix lloc.




Foto: S'encaden de "Sa quilla" in situ