Pages - Menu

Popular Posts

dimecres, 29 de desembre del 2010

PORT DE VALLDEMOSSA



Ahir en Tomeu i jo varem decidir anar a ficar el darrer material per reequipar que quedava de la FBM i ho varem ficar en el Port de Valldemossa.
Varem reequipar les tres vies que encara estaven esquipades amb spits o amb uns perns d'expansió de todo a 100 i unes xapes modelo "haztelo tu mismo" que per cert estaven en un molt bon estat (adjunto foto), encara que els "parabolts" no tant. Les tres vies estaven en el sector de la carretera, un 5+, un 6b i un 6b+.

Apa, això és tot per aquest any, l'any qui ve si la FBM ens dòna diners, ja reequiparem més.




dimarts, 28 de desembre del 2010

ROCODROM

AVUI DIA 28 I DEMA 29 EL ROCODROM ESTARÀ TANCAT, EL MOTIU, TORNEIG DE BASQUET ORGANITZAT PER EL BASQUET ESPORLES.

dijous, 23 de desembre del 2010

LLICÈNCIES FEDERATIVES 2011


En Marvel en "The requens" 7a molt a bloc en Andratx
Aquests són els preus per federar-se amb noltros l'any qui ve:

Infantil: A 25 euros, C 40 e, D 75 e.
Juvenil: A 50 euros, C 63 e, D 97 e.
Majors: B 70 euros, C 90 e, D 130 e.
FEDME: infantil 5 euros, juvenil 10 euros i majors 20 euros.

El número de compte és 2051 0049 12 1070005207, MOLT IMPORTANT recordau a posar el vostro NOM quan faceu l'ingrès.

Una vegada fet el pagament que vos pertoqui (per entrenar en el rocodrom vos heu de federar a la modalitat C), m'heu d'enviar un correu electrònic amb les següents dades: nom sencer, DNI, data de neixement, adreça, C.P., població, telèfon, correu electrònic i modalitat en la qual te vols federar. Totes aquestes dades me les heu d'enviar a: franxisquet@hotmail.com

Està per concretar però segurament el darrer dijous de cada més es faran les entreges dels carnets en el rocodrom.

Moltes gràcies

dimarts, 21 de desembre del 2010

NA CLARA

Aqui vos envii s'enllaç des meu Garmin, des cami per pujar a Na Clara, mean si vos pot servir per qualque cosa:

http://connect.garmin.com/activity/31715213

dilluns, 20 de desembre del 2010

ZONES DE BUTXACA VIII

Na Clara, aquest lloc esta situat a la peninsula del Llevant, pel terme de La Colònia de Sant Pere. En Tomeu "Sintó", m'ha passat tota la informació d'aquesta zona, jo només he anat un pic, i la zona no estava acabada d'equipar, però em va agradar molt el lloc i les vies que vaig provar, les vies són piloses sobre desplom. Tens 25 min de pujada, amb un tram final bastant picant de pujada. El cotxe es deixa just quan acaba la carretera de Betlem, just abans d'agafar el camí que duia a la zona d'escalada des Pastor, a la dreta surt un camí que es dirigeix cap a les muntanyes i hi ha un moment en que les paredes són bastant evidents, just damunt una rosseguera.
Apa doncs, aqui vos ho deix:
.
En Sinto (l'autor de l'article) en "Rissaga"

Ara ja fa uns quants anys que el meu germà i jo ens fixàrem en uns desploms dels que en Juanma ens havia parlat un pic i que es veien des de Na Clara (una caleta meravellosa que hi ha a Betlem, Colònia de Sant Pere). Vàrem intentar arribar-hi però vàrem haver de desistir: era juny, i la calor i la falta de camí, mos feren massa dura la pujada.

No va ser fins el desembre del 2009, quan el meu germà Sintet, en Murtó i jo ens armàrem de valor i pujàrem amb en Joan Mercant i en Jordi Horts. Ja ens tens tots contents travessant el càrritx ben preparats per equipar.
Un cop a dalt el temps s’embrutà i haguérem de tornar desistir. Però aquest cop, baixant ens fixàrem en un altre desplom. Desplom que, definitivament seria el que avui ja anomenem Dalt de Na Clara.

La primera impressió no va ser molt bona, des d’aquí on érem semblava que les parets es desfeien, però la insistència d’en Murtó i la seva visita al lloc confirmaren que no era així. Les parets eren bones, amb molt de canto i amb possibilitat de fer bones vies.

El cap de setmana següent ens animàrem i hi pujàrem començant a equipar 2 vies: “Deixebles d’en Jordi” (7c+) d’en Murtó i “Rissaga”(8a), meva. Dues vies molt bones, com totes les vies canto, un poquet de continuïtat i desplomades i vistes fabuloses cap a la bahia de Alcúdia.
Prest hem vist encadenes d’en Juanma, Andreu tous, Jaume Melis, Forti … i es clar de nosaltres també.


En Murtó en "Dream team"

Ara ja hi hem equipat 15 vies i una variant d’en Murtó que està en procés. Però encara hi ha possibilitat d’equipar-ne d’altres de menys grau.
Bé, esperem que si qualque dia visitau aquest lloc, vos agradi i disfruteu.
Ah! L´època per anar-hi és de març a octubre.
SINTO





Vies, graus i equipadors:

1ª La tienda en casa, 6c. Sinto
2ª Bonesport, 6c?. Joan Mercant
3ª Janis Joplin, 7c. Sinto
4ª Rissaga, 8a. Sinto
5ª Deixebles d'en Jordi, 7c+/8a. Murtó
6ª Bolder Collie, 7c+. Murtó
7ª Rollito Sinto, R1 7b i R2 7c. Murtó
8ª Tributo a Escorebuto, 7b+. Sinto
9ª Moreneta, 7c. Murtó
10ª Dream team, 7b+/c. Juanma
11ª Dos porros i una chapa, 7a+. Sinto
12ª Na Clara, 5+/6a. Sinto
13ª Plouen cintes i sintos, 6a+. J. Mercant
14ª Sa llonganissa, 6a. J. Mercant
15ª Martellada, 6b+. J. Mercant


Joan Mercant equipant "Sa llonganissa"

TROBADA A LES PERXES

U pollencins, a través del seu facebook (Pollença escala) han proposat una trobada per acomiadar l'any, aquest divendres a Les perxes, anar allà a trepar, que cadascú dugui algo de menjar i de veure i en el final del dia fer una mica de festeta!!!

Per més informació posau vos en contacte amb en Chacon, que és el que reparte el bacalao!!!

dilluns, 13 de desembre del 2010

QUE LI APORTES TU AL MÓN DE L'ESCALADA?


Amb la publicació de l'article 200 del blog em fèia ganes fer una cosa especial, i pensant pensant se m'ha ocorregut fer una reflexió a nivell global.

El títol és bastant explícit, pero ho desenvoluparè una mica més.

Darrerament, em queden molt els comentaris i els fets negatius que la gent (en aquest article sempre faré referència a la gent, com a gent escaladora) té per costum amollar, sense tenir en compte a qui li amolla, ni tenir-se en compte a ell mateix, i clar tots aquests comentaris negatius van dirigits a la gent que aporta coses al món de l'escalada, i em sap greu, perquè em queda un gust agredolç, per una banda sembla que la gent intenta aportar qualque cosa i per l'altre em sembla que la gent és molt poc respectuosa.

És clar que la gent que més rep és la que està per mig fent coses, la gent que només es dedica a anar a trepar i a apuntar-se les vies que encadena quan arriba a casa poques crítiques pot rebre. Però això no és el quit de la qüestió, el quit de la qüestió és si TÚ, t'has demanat mai que li aportes a l'escalada? No només es pot aportar algo equipant vies (vies, boulders o psicoblocs), que és la manera més "material" d'aportar a l'escalada. Que mean si m'enteneu, hi ha molta gent que no ha posat un parabolt en la seva vida, però és capaç de dir-te que t'has equivocat de 20 cm en la col·locació del tercer seguro de la teva via. Aquesta gent sol ser la que diu que no equipa perquè no tè temps, ja vos dic ara, que això és un mite, qui equipa, equipa perquè li agrada equipar i qui no: jo ho entenc; compra el material, carrega la motxilla, ves per dalt a despenjar-te (joer quin cague), on pos la reunió, ara me roda un parabolt, ara no sé on posar el següent parabolt, hostia, se m'està clavant es p... arnes, això desploma, m'he quedat sense bateria, i després clar, vendra l'opinador de turno a dir-te que...perquè has sikat aquell canto, perquè no has posat la reunió més alta, aquesta regleta està massa arreglada, està bruta... buffff, ja me diras tu!!!

Ara que si equipar, es purament pasional, reequipar ja és la repera, és algo només apte per masoquistes, aqui ja sí que sí, vas a una via que pot ser que no sigui teva, que l'has feta cinquanta vegades i que podries passar sense fer-la la vegada número 51, però dius venga, que ningú es mati, ho deixes tot ben coriós, reunió, parabolts, tot el material vell llevat (que això sí que duu feina), i encara així no està del tot bé (segur que hi ha qualcú que troba que estava millor abans, cony ho haguessis fet tu!) tambè hi ha l'opció de reequipar la via i deixar el material vell o només reequipar el seguro que està més rovellat i que a tú, que estàs provant la via te fa una mica de por (però aquesta gent sol ser de la gent que no aporta molt al món de l'escalada, només un seguro).

Encara així jo crec que si això del taladro no és lo teu no importa, jo crec que pots fer coses per millorar tot un poc.

Per exemple: tu que ets d'aquests que esperes a que la via després d'equipada hi haguin passat un parell de persones (aquests solen ser dels que sí que s'ho curren) i que la via estigui ben neta, ben marcada de magnesi, i ben graduada per poder-la provar a vista.
Ara ja la darrera moda és: vies que fa estona que estavan equipades, algunes rovellades a punt per reequipar-les (més curro), però que les vies no estan ni tan sols provades, arriben (els que sí aporten coses) les proven, les graduen les deixen tacades, les reequipen si cal i al moment ja hi ha coa davall les vies, encara que quedín un munt de projectes en el mateix sector i del mateix nivell...però clar, així me puc apuntar qualque cosa quan arribi a casa.

Més coses que es poden fer, no sé, si no fas qualque cosa de les anteriors, pots per exemple dur-te la brutor que queda a les escoles, o clar com que no és meva..., i bono aprofitant que ja està brut la puc deixar aquí, perquè després m'he d'aturar a un contenidor i ja faig tard.
O també podeu cridar l'atenció a qualcú que duu una conducta poc cívica: tema cans, brutor, renou, pujar el cotxe més del compte, atravessar per un lloc que està prohibit,... en teoria la gent que està amb tu t'ha de recolsar i la comunitat d'escaladors sempre estarà de la teva part.
Podeu dur una clau anglesa a la motxilla i llevar tota la ferrumalla que hi ha abandonada per la paret (bono no tota la ferrumalla, basta la de les vies que pugueu voltros) i que l'únic que fa és que estigui tot més lleig.

Tambè qualcú pensara que pot aportar una crítica constructiva, i és vera, el que passa és que jo vos recoman que perquè faceu una millor crítica, faceu qualque cosa de les amunt esmentades...per no dir totes.

Bé, no sé, esper que vos agradi molt l'article i que si qualcú vol aporta més coses, (a apart de glamour i prestigi) supòs que la gent estarà encantada.

dissabte, 11 de desembre del 2010

ZONES DE BUTXACA 7 (2ª PART)




BANYALBUFAR (SECTOR ELS AMUNTS)




El mateix dia que en Pep i na Ruth, varen retomar el equipament el sector Safareig, es Beia, en Xano i en Xaves varen començar a equipar aquest sector que està just a l'esquerra del sector Safareig, ben aferrat, però has de pujar una mica a travès d'una espècie de "manglar".




Les primeres vies varen ser les tres de l'esquerra, "Thelma i Louisse", "Caipirinha" i "Mojito" una per cada un. Desprès ja vaig arribar jo a equipar un parell de vies més, es Beia va equipar un parell més i finalment amb les vies de na Ruth i en Lito ha quedat un sectoret ben curro. Això si, té un però, entre la roca, l'orientació i la proximitat de la mar, la roca sol estar bastant hùmida. i si pillas un dia húmit, has triumfat, les vies poden pujar un grau sencer de dificultat. Per tant evitar dies que vos semblin una mica húmits, primavera i tardor sol esser quan millor està la roca (jo he pensat col·locar una camara web, però no hi ha corrent, entre altres coses, però tot arribarà).




Nom de les vies, graus, equipadors: d'esquerra a dreta


1ª "Thelma i Louisse" 7b, Beia


2ª "Caipirinha" 7c+, Xano


3ª "Mojito"7c+/8a, Xaves


4ª "Pizzicato" 8a?, Beia


5ª "Ay papito" ?, Ruth


6ª "Ay mamita" ?, Ruth


7ª "Masoquista" 8a, Fran, La 7ª, 8ª i 9ª comparteixen reunió (optimitzant recursos)


8ª "Hedonista" 7c, Fran


9ª "Marvel" 7c+?, Fran


10ª "Ànima" 8a+?, Lito


11ª "Superna" 7b, Fran, La 11ª, la 12ª i la 13ª tambè comparteixen reunió


12ª "Superbra" 7b, Fran


13ª "Cinco" 7b+, Beia


14ª "Sa quilla" 7c, Beia






ZONES DE BUTXACA VII (1ª PART)


BANYALBUFAR (SECTOR SAFAREIG)


Aquest sector esta situat a la carretera de Banyalbufar-Estellencs, passat la Torre de les Ànimes, una mica més envant a l'esquerra, un desplom molt evident que hi ha just damunt d'un safareig, just desprès de passar el safareig hi ha un aparcament que caben dos cotxes.


El primer en obrir vies en aquest sector va ser en Carles Gastalver, dues vies a la dreta del tot, que avui encara tenien una corda per allà penjada. Avui he deixat a punt la via de la dreta del tot, i la hem encadenada en Charly i jo, "Murta" sobre 7a+, i la via que tè just a l'esquerra, "Garbellet" sobre 7b, que tambè hem encadenat, però que no he deixat reequipada, tè un parell de seguros de ferro bastant rovellats, el pròxim dia la reequipare.


Desprès varen venir en Pep i na Ruth, i es varen ficar en la part més desplomada, plena de xorreres i vies molt llargues. Les vies més espectaculars són les que estan ben enmig, totes aquestes vies que estan al voltant del 7c les va encadenar en Samuel, ja fa un temps.


Ara fa poc, pel més d'octubre, varem anar en Pep i jo dos dies ha acabar de deixar a punt les vies (però no ens va bastar, encara hem de tornar), i varem llevar les cintes velles, que els mosquetons no s'obrien, vàrem llevar els maillons de ferro que estavan am b parabolts inox (això no s'ha de fer mai, si poses ferro amb acer inoxidable, hi ha una reacció química que acelera moltissim l'oxidació de l'acer inoxidable), tambè vàrem corretgir qualque seguro i varem deixar les reunions a punt.


El temps apropiat per anar-hi? és cara nord-oest, heu d'evitar anar-hi desprès de moltes plutges, tot són xorreres i el safareig que està just d'avall s'alimenta d'elles, i no és un safareig petit, podriau fer un curs de submarinisme. Tambè heu d'evitar dies molt húmits. Jo quan he trobat millor ha estat per abril-maig i per octubre. Les vies són de pila-pila


Nom de la via, grau, equipador, i primer encadenador: (d'esquerra a dreta)


1ª Hidrofobia, 7b+?, Ibai, no està encadenada

2ª Sa torre, 7b?, Pep i Ruth, no està encadenada i ara mateix està ben rovellada

3ª Ses ànimes, R1 7c/+, R2 8a?, Pep i Ruth, R1 Pep. (La dificultat va molt increcendo)

4ª Final feliç, 8a+?, Pep i Ruth, no està encadenada

5ª Pota de l'elefant, 7c, Pep i Ruth, Samuel. (No està malament)

6ª Sa pedra de s'ase, 7c, Pep i Ruth, Samuel. (Molt bona)

7ª Malvasia, 7b+/c, Pep i Ruth, Samuel. (La millor via que he provat)

8ª Garbellet, 7b, Carles Gastalver, Fran. (La millor per encalentir)

9ª Murta, 7a+, Carles Gastalver, Charly. (Normal)

dilluns, 6 de desembre del 2010

ZONES DE BUTXACA 6


CALA LLOMBARDS



L'estiu del 2009 vaig trobar aquesta cova mentre estiuejava per la zona, tot d'una vaig cridar a n'Andreu i en Jaume i en 3 dematins vàrem tenir enllestida la zona (és una micro-zona per tant no és que tengui molt de mèrit), és una paret molt baixa, que a mi me recorda molt als sostres de Cala Magraner però m'agrada molt més...



El grau que predomina està al voltant del 7b+, les vies en general són molt bones, encara queden 3 projectes per fer. Per cert, lo pitjor de la zona, no té cap via bona per encalentir.



La zona està just a la dreta de la platja de Cala Llombards, un camí que surt a l'esquerra tot d'una que toques l'arena, 100 metres, deixes el cotxe i si fas un sprint en menys de 10 segons pots posar la primera xapa.



També és una bona opció per si qualque dia anau a Santanyi i vos topau amb que les ones arriben a la paret, com ha estat el cas d'avui.

Els graus: ens sembla que més o manco estan bé, els dels projectes no en tenim ni idea.



Les vies, els graus, els equipadors i un comentari si cal

1ª Festa Xalesta 6b, Fran, una placa aresta molt rabiosa

2ª Rock trip 7a+, Fran, té un passet

3ª The legend 8a+?, Jaume, aquesta sí que té un passet, passet, avui en Jaume l'ha tret.

4ª El Pacto 8?, Jaume, no l'he provada però crec que no és gaire bona

5ª Fifty-fifty 8?, Xapes Andreu i atrezzo Charly, ...

6ª Grumy-hero 7c+, Fran, entrada a bloc

7ª Baby-hero 7b+/c, Fran, per jo de les millors

8ª Triple-zero 7c, Andreu, també és molt bona

9ª Doble-zero 7b+/c, Andreu, bona també, ara k t'has d'aferrar

10ª Gripe A 7b, Fran,

11ª El jorobado de Notre dame 6b, Charly, aquesta via està de fora de la cova, en el sector "desterrat"

dimecres, 1 de desembre del 2010

NOVA GUIA VIRTUAL D'ESCALADA (FORACORDA)

Vos ho explic: en Charly ha creat a la seva pàgina d'internet una "secció" que es diu "NUEVAS RUTAS", l'invent consisteix en què tu pots anar ficant les teves rutes noves a la pàgina (rutes, boulders i psicoblocs), i això queda registrat a la pàgina, amb la qual cosa es va creant una guia virtual, molt fàcil d'actualitzar i disponible per a tothom.

La secció es diu "NUEVAS RUTAS", però jo crec que encara es podria anar més enllà i crear una guia virtual de tota Mallorca, o de totes les Illes Balears, una guia així com toca i no la guia que ens ha tocat sofrir en la qual res està en el seu lloc. O sigui, que com que no importa realment que siguin vies noves per fica-les dins la secció, es podrien anar ficant tots els sectors de Mallorca, amb els graus com toquen, els noms de les vies, els equipadors,... tot. A més evitariem que es perdès un munt d'informació de vies antigues.

Es podria crear la millor guia no només de Mallorca sinó del món, actualitzada al moment. La secció té un munt d'aplicacions, pots penjar fotos, explicar com arribar a les zones, marcar-les en el google-map, a més els únics que poden canviar la informació que tu fiques són l'administrador (o sigui en Charly) i tu mateix.

Crec que li proposaré a en Charly que li canviï el nom a la secció i li digui " GUIA VIRTUAL DE MALLORCA", durà una mica de feina però jo crec que entre tots ho podem aconseguir. A més si li demanam a en Charly qualque canvi, perquè la guia millori segur que està obert a escoltar-nos i si ho troba farà els canvis (bé, ell no, perquè és un patatilla amb la informàtica, ja no va arribar ni a la màquina d'escriure, i això que va cursar els estudis de secretariat (no és broma), però el hacker a qui paga, segur que ho fa).

Au, res més, jo vos convid a que li pegueu una ullada a la pàgina, que trob que val la pena. VOS HO IMGINAU: SORTIREU DE CA VOSTRA SABENT, SI HI HA QUALQUE VIA NOVA A LA ZONA D'ESCALADA A LA QUAL ANAU...LO MÁS!!!!

http://www.foracorda.com/beta/nuevas_rutas_escalada




Videos Albarracín 2010

En Jauem Riera (xino), s'ha currat aquests dos videos d'Albarracín, la veritat és que són un bon resum, són divertits i la musiqueta tambés està guay.
Gràcies Xino

Mallorca a Albarracín 2010 (1º part)

Mallorca a Albarracín 2010 (2º part)