Pages - Menu

dissabte, 11 de desembre del 2010

ZONES DE BUTXACA VII (1ª PART)


BANYALBUFAR (SECTOR SAFAREIG)


Aquest sector esta situat a la carretera de Banyalbufar-Estellencs, passat la Torre de les Ànimes, una mica més envant a l'esquerra, un desplom molt evident que hi ha just damunt d'un safareig, just desprès de passar el safareig hi ha un aparcament que caben dos cotxes.


El primer en obrir vies en aquest sector va ser en Carles Gastalver, dues vies a la dreta del tot, que avui encara tenien una corda per allà penjada. Avui he deixat a punt la via de la dreta del tot, i la hem encadenada en Charly i jo, "Murta" sobre 7a+, i la via que tè just a l'esquerra, "Garbellet" sobre 7b, que tambè hem encadenat, però que no he deixat reequipada, tè un parell de seguros de ferro bastant rovellats, el pròxim dia la reequipare.


Desprès varen venir en Pep i na Ruth, i es varen ficar en la part més desplomada, plena de xorreres i vies molt llargues. Les vies més espectaculars són les que estan ben enmig, totes aquestes vies que estan al voltant del 7c les va encadenar en Samuel, ja fa un temps.


Ara fa poc, pel més d'octubre, varem anar en Pep i jo dos dies ha acabar de deixar a punt les vies (però no ens va bastar, encara hem de tornar), i varem llevar les cintes velles, que els mosquetons no s'obrien, vàrem llevar els maillons de ferro que estavan am b parabolts inox (això no s'ha de fer mai, si poses ferro amb acer inoxidable, hi ha una reacció química que acelera moltissim l'oxidació de l'acer inoxidable), tambè vàrem corretgir qualque seguro i varem deixar les reunions a punt.


El temps apropiat per anar-hi? és cara nord-oest, heu d'evitar anar-hi desprès de moltes plutges, tot són xorreres i el safareig que està just d'avall s'alimenta d'elles, i no és un safareig petit, podriau fer un curs de submarinisme. Tambè heu d'evitar dies molt húmits. Jo quan he trobat millor ha estat per abril-maig i per octubre. Les vies són de pila-pila


Nom de la via, grau, equipador, i primer encadenador: (d'esquerra a dreta)


1ª Hidrofobia, 7b+?, Ibai, no està encadenada

2ª Sa torre, 7b?, Pep i Ruth, no està encadenada i ara mateix està ben rovellada

3ª Ses ànimes, R1 7c/+, R2 8a?, Pep i Ruth, R1 Pep. (La dificultat va molt increcendo)

4ª Final feliç, 8a+?, Pep i Ruth, no està encadenada

5ª Pota de l'elefant, 7c, Pep i Ruth, Samuel. (No està malament)

6ª Sa pedra de s'ase, 7c, Pep i Ruth, Samuel. (Molt bona)

7ª Malvasia, 7b+/c, Pep i Ruth, Samuel. (La millor via que he provat)

8ª Garbellet, 7b, Carles Gastalver, Fran. (La millor per encalentir)

9ª Murta, 7a+, Carles Gastalver, Charly. (Normal)