Pages - Menu

dilluns, 8 de juny del 2009

PRIMER PÒDIUM BALEAR

Texto i fotos: de na Ruth Planells





Ja tenim una medalla!!L'actuació del nostre recent estrenat “Equip Balear” la podriem calificar de molt satisfactoria. Varem partir divendres dos júniors: Simó Baltes i Tomeu Llompart i un sénior: Pep Sabater, tots ben equipats amb els nous uniformes proporcionats per “Foracorda”. Pero aquest cop decidits a provar sort en les dues categories, l'absoluta i la sub-18, una bona forma també d'adquirir rodatge i experiència en competició. Dissabte al matí foren les classificatòries de l'absoluta i el primer del nostre equip en provar sort fou Tomeu Llompart, seguit per en Pep i més tard en Simó. Tots tres conseguiren arribar a la meitat de la via però degut a la duresa d'aquesta (aprox 8a+) i els nervis que sempre juguen mals papers no els fou possible fer-ho millor i cap es classificà per la final.

Diumenge al matí començaren les eliminatories juvenils. En Tomeu escalà molt bé i es classificà en segona posició. A nen Simó es sotre li va costar un poc més, tot i així tampoc li va costar classificar-se. Després a la final va ser en Simó qui escalà amb més fluidesa i poc li va faltar per encadenar la via. Va quedar en segon lloc empatat amb un català però per desempatar van contar la classificatòria i llavors va passar a tercer. Enhorabona Simó per aquest primer pòdium!! En Tomeu caigué unes preses més avall i al final quedà sisè.
En general un cap de setmana ben entretengut i ple d'emocions on, a més a més, varem poder gaudir de l'excepcional final que representaren en Patxi Usobiaga i Ramon Julià que sembla que estiguin a una altra galaxia..

Per part meva la valoració és molt positiva. Crec que tenim potencial per fer-ho cada cop millor, només ens falta entrenar un poc més específicament i mirar de competir tant com sigui possible, ja que és la millor manera d'agafar experiència, ja que nivell físic ens en sobra!!!

Des d'aquí m'agradaria aprofitar per parlar una mica de la selecció de l'Equip Balear, sobretot de cara a l'any que ve. Jo faré de seleccionadora i la idea és poder formar un equip de juvenils i séniors motivat i amb ganes de competir. Tot dependrà dels diners que hi hagi a la federació Balear, però així com l'any passat es va dir que qui guanyés la copa Balear de Bloc aniria directament a la Copa d'Espanya, l'any que ve no serà ben bé així ja que no és el mateix competir en Bloc que en Dificultat, i també passa que normalment no coincideixen els calendaris de compes autonòmiques amb les nacionals i d'un any per l'altre el nivell dels escalador pot haver variat. Per això es farà una selecció, tenit en compte la copa Balear, l'estat de forma en roca i la motivació. I segurament miraré de fer alguna mena de simulacre de competició al rocòdrom d'esporles dels “Ermassets” per poder determinar qui es troba en les millors condicions per competir. De totes maneres, com he dit abans, tot dependrà del nombre de participants que la federació ens deixi portar.
Ah i també vull aprofitar per agraïr a la Federació Balear, a Foracorda i a Can Moixet l'ajuda prestada, ja que sense ells aquest equip no seria possible...
Fins la pròxima!!