Pages - Menu

dilluns, 23 de març del 2009

OCTAVA DIMENSSIÓ

Fanatisme, obsessió, bogeria...que esta passant? Si fa només un mes i mig pensava que el grau a l'illa s'havia estancat, ara tenc una sensació de com si el món sense dels escaladors a Mallorca estiguessim a punt de pujar un o dos graus de cop, estirats per la gent més forta que han perdut el respecte als 8b's i als 8b+'s i per tant els 8c's no els hi semblen tan enfora, els que estam més avall a l'escalafó evolutiu també ens volem apuntar a un nou status cubrint les vacants que els més forts deixaran. "A los hechos me remito".


Foto d'en Xavi Bosch: Jo equipant "Abert" 7a+ del Port de Valldemossa"



Puc començar per Juanma, el divendres vaig anar amb ell al Xoroi, de les 17 vies que n'Andreu i jo varem equipar només li quedavan dues (ara ja una, perque dissabte va encadenar "Fatman" 7c a vista), havia de provar "Mal lletrada" la primera via que vaig equipar al Xoroi i el darrer projecte que queda, 35 metres de via que varem provar n'Andreu, en Jaume i jo tot d'una que la vaig equipar i que ens va semblar que havia projecte per un cert temps... més bé llarg.


Feia estona que no coincidia trepant amb en Juanma, només sabia d'ell, per el que em contava n'Andreu i amb les vies que encadenava ja trovaba que potser ara mateix és el tio que esta més fort a Mallorca, però divendres ho vaig confirmar, per començar és molt metòdic, primer va a treure tots els pasos, desprès mira tots els reposos i confirma els pasos, més tard és marca objectius propers (un punt de la via al qual vol arribar), a més ho veus trepar i gaudeix, no es preocupa de res més, va "suelto", sobrat. Avui ho comentava i en Jaume Melis m'ha dit que és com si escalés per davall del seu grau i té rao, li ha perdut el respecte als 8b/+'s. Avui mateix (diumenge) ha encadenat "Monsters" 8b/+, al Santueri.


El dissabte en Juanma va tornar i ja va caure cullint un monodit montat (per ell, perque per jo és un bidit montat), que si ho culls, només et queda una tirada a ua regleta bona i dos seguros i reunió de placa que no supera el 6b.


Però no només és en Juanma, tothom s'ha apuntat a l'octava dimenssió, en un més s'han fet un bon grapat de octaus, Fraguel i Les Perxes tornem a estar de moda i tot rendiment, a Fraguel per exemple, en Pep encadena "Sengler" 8b, en Simó "Shabada" 8a+, en Tomeu "Boc" i en David Martínez "Terre d'aventure" 8a, en Tolito també la té a punt. A Les Perxes, en Tomeu Llompart encadena "Empire state" 8a+ a part de la quantitat de gent que hi ha provant octaus i no només a Les Perxes... En Jaume i n'Andreu provam "Ortofon" un 8b de Nacho a Tossals, també n'Andreu però aquesta vegada amb en Pep "Sobrasada power" 8a d'en Lito al Grau del ruc. En Tomeu "Boc" i es Beia han dixat motada "Es Sotil" un 8a també d'en Lito al Verger. Per l'Ermita, que és un dels llocs que més octaus hi ha, ja ha començat la temporada. A més en Pep equipa un octau a Margalef "Saw I", que en Dani encadena i proposa de 8b/+.


I davallant d'aquesta octava dimensió, en Tomeu "boc" encadena "Petit Frankenjura" per ell 7c+, i es Beia "Na bruta" 7c, en Gus "Sica sical" 7c+ i "Mocos fora"7c, totes dues en el segon i el mateix dia. En David "pequeño" i en Pedro "murto" Bessonada" 7c. En Simó "Cuencamelo" 7c. En Javier Chacón "Le gorile e una bona mine" 7b+/c. Jo faig la "Moret" 7b. I en Vicenç Piza, li guanya una aposta a Tomás Mut, encadenant totes les vies del nou sector del "Port de Sóller" abans que el propi equipador, la darrera ha estat "Quin berenar" (el que li toca pagar a Tomás) 7b, i també encadena un 7a+ d'en Tomás al Verger "Truc", i es Beia encadena una nova d'en Tomás al Verger "Aferrar i xapar" just a l'esquerra de un 7c d'en Pep "Amoniac amb sal" i la proposa de 7a+.


Apa doncs, a continuar ncadenant i que tots pujem de grau un parell de vegades aquest any...