Pages - Menu

dimarts, 4 de gener de 2011

ES GRAU DES RUC

Es Grau des Ruc és una zona de grau mitja que està molt aprop d'El Salt de la bella dona, el que més em va sorprendre d'aquesta zona va ser la rapidesa en la resposta dels escaladors alhora d'anar-hi, sempre he trobat que des de que s'equipa una zona fins que els escaldors comencen a frequentar-la passa un temps "prudencial" a vegades uns dos anys, però aqui no, tot d'una de començar a equipar l'escola te trobaves molta gent escalar. Les vies són totes de molta qualitat i no hi ha graus excesivament durs, cosa que supós va propiciar el fet d'aquesta aceptació pel món dels escaladors. N'Isidre i en Biel varen ser els que més s'ho varen currar i ara n'Isidre s'ha currat tots els croquis i la història del lloc, que a continuació vos pos a la vostra disposició:
Antecedents:

Hi ha alguns que pensaran, qui s’ha inventat aquest nom i de que va això del ruc , o va exitir algun ruc que feia grau?
Ni una cosa ni s’altra, el nom ja existia de fa estona, no se qui el va posar però el perquè ens ho podem imaginar. Qui hagi baixat per el cami normal, si si, no per la ferrata de la muerte, haura vist que es feia feina, i feixuga, per aquelles contrades i el ruc els hi devia anar de puta mare.
Les parets del grau per estar allà on estan han quedat ocultes a molts d’ulls durant bastants d’anys, però no de tots, segur que més d’un escalador que hagi fet el torrent de comafreda s’hi haura fixat, ja fa un temps n’andreu tous em va comentar que un cop els hi havia pegat una ullada, pero les va descartar per estar cercant en aquell moment una altra cosa. Altra gent, per el que passa sempre a mallorca, mandra o falta de temps, segur que les tenia calades, pero tot va quedar en res, fins que…Finals del 2006 i inicis de l’any 2007 i després d’haver pululat per la zona (feia servir la zona per un accés ràpid al torrent de comafreda) me vaig decidir a actuar. Mocos fora, va esser la primera via des grau, però durant quasi un any no vaig equipar res més, vaig mostrar la zona en en samuel rial i vaig intentar enganar a amics com en biel torres, ja que havia equipat un bon grapat de vies al salt de la bella dona, però no es varen decidir (de moment).Finals del 2007 i inicis del 2008, va començar es show… amb massa temps lliure i desprès d’equipar la ferrata de descens. Abans feiem servir l’accés des d’el salt, però més tard empraríem una altra des d’un botador un quilometre abans del salt, acces que va perfecte per agafar l’antic camí de devallada (recomanable), el grau del ruc, molt menys farest que l’accés expres per la ferrata, això sí, tampoc s’hi pot devallar amb cadira de rodes.
Així a poc a poc vàrem començar a sortir vies i… equipadors!. L’hivern i primavera de 2008 es va equipar i escalar el 80% de la zona (hi havia bullici aquella epoca).


Gent com biel torres, samuel rial, tomas mut, lito flo, david bernal, fran ramon, simó, beia, cristina i qualcú més que no record, tots hem contribuït a crear una escola d’escalada amb nom i llinatges, son més de 40 vies a un lloc tranquil, guapo i que, ja se que sona a tòpic ,val més que cuidem o d’aquí uns anys només podrem escalar a un rocodrom.

Disfrutau, apretau i feis bonda.
GRAU DES RUC (RUTES)

1. EL FINGIDOR D´ORGASMES 6C (comb. 1+2= 6C)Isidre
2. LAS GRUPIS 6C+/7A B. Torres
3. NA CURTA 7AIsidre
4. AIXI ES MATEN 7A+/7B (ext. dreta 7B)Isidre
5. DESITION HIT 7A+ B. Torres
6. GOLD SINGLE TRAVERSE 8A (comb.) B. Torres/Samuel
7. PRECISION MILIMETRICA 7B+/7C B. Torres
8. SA VIDA FACIL 7C+ B. Torres
9. AGRESIÓN FÍSICA 8A B. Torres
10. TIRA QUE VE PEIX 7C? (falta modif. Seguros)Isidre
11. R-LINE 7A/7A+ B. Torres
12. BINGO 7CIsidre
13. SIRACUSA MON AMOUR 6C+/7A Isidre
14. ZARATUSTRA 7C+ Fran
15. ARIESTOCRATA 8A? Fran
16. QUI TUB RETUB 8A+ Samuel
17. INGRAVITO 8A? David Bernal
18. CALLADITA ESTAS MAS GUAPA 8A B Torres
19. EFECTO MARIPOSA 7C+/8A Samuel
20. EL JUSTICIERO 7C+ B. Torres
21. MOCOS FORA 7C (var. Dreta”TE MATARAS” 7C)Isidre
22. ? B. Torres
23. ES GRAU DES RUC 7B+/7C Isidre
24. SIKASICAL 7C+ B. Torres/Isidre
25. COGUITO ERGO SUM 8A? Fran
26. REMATE FINAL 7B+ B. Torres
27. TRAMUNTANA 7B/7B+Isidre
28. EL SOMRIURE DE LA BRUIXA 7A+ (atencióabelles) Cristina/Samuel
29. CAPICUA 7A+ Tomas Mut
30. LET´S DUEX7A+ Cristina/Samuel
31. NO COUNTRY FOR PLAFONEROS 7BIsidre
32. TIA AINA 7C+Beia
33. COLATERAL 8?Simó
34. SOBRASSADA POWER 8A Lito Flo
35. A GOLPE DE GAS 7B+/7C B. Torres
36. NA PERDIUOTA 6C+/7A Isidre
37. DE K ANAM 6B+-7A+ Tomas Mut
38. RALLITO 7B/7B+ Jaume Guardiola
39. TONGO MONGI 7A/7A+ (var. Dreta de “rallito”) Isidro
40. PORCONA 6C Pablo Escobar AQUESTA VIA ESTA ABAIX DEL TOT A L'ESQUERRA PER TANT ÉS LA PRIMERA VIA DE TOTES.