Pages - Menu

Popular Posts

divendres, 30 de maig del 2008

El Salt, impermeable


Foto: Maribel sobre les petites preses de la "Lobo Estepario" 7c + Ermita


Aquests dies hem tornat al Salt, i sa veritat és que no sembla que pugui ser veritat, però després del mes tan plujòs que ha sofrit els escaladors, ses vies estan seques, llevat d'un parell de xorreres, a qualque via molt puntual, la resta està escalable, inclòs les que estan banyades es poden fer.


En Castar i en Pep varen fer sa "Precisión milimetrica" un 7b+ molt bo, en Joan de Soller i en Pep sa "Decisión hit" 7a, en Simó i en Samuel va fer sa "Bingo Balear" un 7c per jo bastant "durillo" amb uns pasos bastant morfològics, "no em vaig sortir cap pas", en Samuel sa "Mocos fora" un 7b+/c d'Isidre i el mateix Isidre va fer sa "Tramuntana" amb un sistema terrorífic (pot ser 7c de sa seva manera), n'Andreu i jo també la varen fer, jo vaig treure un sistema que crec que pot ser 7b light, i jo també vaig fer "El somriure de la bruixa" de na Cris, un 7a+ rabiós.


El Salt pot ser una bona opció per aquest cap de setmana.

Foto d'en Lito: Pep en el segon bloc de sa final


En Pep ha equipat una via a can Nyic, a l'esquerra de "Agent orange" 8b, surt sobre 7c/+ "Llengua amb tàpares". I també esta cercant unes cintes que va deixar s'estiu passat a sa via "S'entreforc" des Gorg Blau, i que supós qualcú, les ha llevades per que no es rovellin aquest hivern, en Pep esta agraït, però trobar que ja les pots tornar a posar a sa via.


N'Andreu fent sa feina bruta de sa "Muy mucho" 7c/+?


Al Santuari també s'ha obert una nova ruta, "Evolution" a càrrec d'en Jaume (moro), un 8a que el mateix va encadenar, just abans de n'Andreu (que està per tot) i en Juanma, sa via esta just a la dreta de sa "Capitan cavernicola" 8a.

Foto d'en Carles Vidal: En Simó al darrer moviment de sa "Peter Pan" 8a


I per últim, que no més important, pot ser tot el contrari, en Simó i en Castar (s'ingràvid) han fet "Empire State" 8a+ de las Perchas, una impresionat ruta a l'esquerra de sa cova, que només esta dissenyada per els més forts.


Foto: Jo en una impresionant zona de boulder d'arenisca en Corsega

dissabte, 24 de maig del 2008

Cosites "noves" per s'Ermita


Foto: Pep Sabater en un 8a de Galilea

Feina feta, promesa cumplida: sa "Magia" 8b, ja està reequipada amb sellements, sa veritat es que estava un poc rovellada. Però, això no és tot, ahir va ser un dia de probar "rarezas" i acabar feines pendents: sa "Muy mucho" 7c/c+ project, n'Andreu que es un amic i dels grosos, el vaig enblanquinar perque la proves i es tio va complir, la va fer amb una caiguda i aquest el grau que va proposar, si voleu fer sa primera haureu de fer via, a més no queden molts projectes en marxa, llevat d'aquesta que és meva de fa uns 5 anys, hi ha sa "Llevant" 8b? d'en Palanca, just a la dreta de sa "Magia" amb la qual comparteix reunió i sa "Habitación roja" del prolífic Andreu i que sortira més o manco 8a+.


A més varem provar amb na Maribel i en Lolo, sa "Lobo estepario" 7c+ de n'Andreu, que només conta amb dues ascensions, en Samuel i en Forti, una via de s'estil de n'"Alicia" 7c+/8a i sa "Sometimes" 7c/+, molt tècnica de pressa petita i molt resistent, m'encanta, i sa "Libido" un 7c meu, tambè amb dues ascensions, N'Andreu i en Juanma, una via amb un pas de bloc i poca cosa més. En Juanma dijous va fer sa "Patranyes" un 7b+ que només havia encadenat n'Andreu allà per l'any 2.000 i diu que podria ser 7c.

En es final una bona petada, un bon dia d'escalada en un lloc molt interesant per aquest estiu, davall d'es manto blanco s'amaga un bon grapat de bones vies. Au, ànim i probar-les.

Foto: Pedro Murto en "Septiembre negro" 8a de s'ermita

Dijous varen anar al Salt (en Sergi, el seu mini-jo i n'Isidre), un lloc que també m'encanta, provàrem un parell de cosites noves, sa "Syracusa" un 7a no gaire difícil de n'Isidre just a l'esquerra de sa "Zaratrusta" 7c/+, un altre 7a ""R" line" dues a l'esquerra de sa "Syracusa", que a mi em va semblar que podria ser 7a+, i sa via de moda al Salt, sa "Tramuntana" el grau de la qual es motiu de una gran controvèrsia, en Sergi la fer al segon i creu que pot ser 7b, juntament amb un parell més d'escaladors que opinen el mateix, però tambè hi ha d'altres que opinen 7b+, jo crec que és una mica més fàcil que sa "Xurrito" d'en Gustau que esta en es Verger i jo pens que potser 7b/+. A més en Xino la va fer a vista i tambè provaba sa via d'en Lito "Sobrasada power" 8a?.

En Biel va fer en es Burgar, sa Panico un 7c+ meu molt bo de pila, i sa via de la dreta "Tácticas guerilleras" 7c d'en Palanca i en Samuel, tambè molt bona.

Res més que agrair a sa gent que m'envia fotos i informació, Lito, Jesús, Samuel, Biel, Vicenç, Carles Vidal, Ruth, Xisca, Isidre...

dimecres, 21 de maig del 2008

Es grau des Ruc

Foto: Gerard en "Tramuntana" 7b del Salt (Carles Vidal).


Ahir, en Charly, en Sergi i jo, anàrem al Salt, havia plogut molt i sa paret estava bastant banyada, llevat de ses vies de l'esquerra tot l'altre degotava bastant, encara que amb so temps que feia, sa paret s'eixugava a tota velocitat.

Varen provar ses quatre vies de més a l'esquerra, ses dues primeres que són d'Isidre, un 7a (Na curta) i un 7a+ (Aixi es maten), ses dues següents d'en Biel, un altre 7a (Decisión hit) i un 7b+ (Precisión milimétrica) ses dues molt recomanables.

Foto: Forti a s'oso perezoso 8b+

A més en Forti va encadenar fa cosa d'un mes, "Oso perezoso" a s'ermita d'Arta, via de la qual s'apunta sa primera i proposa un 8b+ fàcil a l'espera que la faci més gent, sa via és equipada meva de fa uns 6 anys, té un primer tram de 7b+, un bon repós i d'aqui a dalt una seqüència molt resistent en la qual just just pots aturar-te ha xapar qualque seguro.
I xerrant de 8b+ i de coses que tenc pendents per penjar en es blog, aqui teniu una foto de na Ruth fa dos anys quan va encadenar sa "Totes.com" al Gorg blau, encara no havia sortit cap dona, em sap greu però es que no tenc fotos de cap, vos agrairia que me'n faceu arribar alguna, a la fi de no convertir aquest blog en una eina discriminatoria i/o sexista.

Foto: Ruth a "Totes.com" 8b+ des Gorg Blau

Divendres si no passa res vaig a Arta a reequipar sa "Magia" 8b, que està feta caldo i ja ha hagut un parell de persones que m'ho han demanat, supós que diumenge ja la podeu provar.
Una cosa més, tota sa gent que està federada amb els Ermassets i està pendent des carnet pot passar a cercar-lo per foracorda.


dilluns, 19 de maig del 2008

Crònica d'un cap de setmana

Després d'un cap de setmana plujós, amb molt poques esperances d'encadenar qualque cosa, els lolos demostren que ho són, davant de qualsevol situació...En Samuel (en la foto amb un 8b dels més classics de s'illa després de sa "Comando Madrid", sa "MC5" del tristement malograt Cuenco, R.I.P., fixau-vos en la "lozania del mozo", sa foto deu tenir uns 8 o 9 anys), dels més motivats amb diferència, encadena sa "Midi midi" 8b equipat per Palanca i ell mateix al Burgar, i que l'any passat ja va caure cullint es darrer canto de sa via. Per cert varen tornar ha engegar a sa gent, aquesta vegada una tècnica de sa conselleria de medi ambient, suposadament advertida per l'amo del xiringuito.

Un altre que esta inhumà és en Castar (encara no ho he vist caure mai), i ha fet un altre 8b, sa "Ramadan", que juntament amb sos dos 8b's mencionats abans, es dels més clàssics de la geografia mallorquina.






divendres, 16 de maig del 2008

Viatge a Sicília

Foto: vistes del monte Etna des d'un poc abans del cim.


Torn a sa feina després d'unes vacances per Sicília (amb en Fran Cremades), amb l'únic ressenyable que vos puc contar sobre muntanya es sa pujada al vulcá Etna (3.300m. aprox.), just es dia abans d'entar en erupció, varen pujar des de 1.900m caminant, es pot fer fins al 2.500m. en funicular i fins 2.920m. (que en teoria és es màxim que pujes sense guia) et pujen en un bus amb unes rodes especials. Aprofitant que era tard i no quedava ningu, varen voler veure que hi havia allà adalt, espectacular, l'infern no existeix però si hagués d'existir es semblaria bastant a aquell moment que varen veure, un crater gegant amb vapor de sofre emanant de por tot, un color grogenc i marronenc, feia por i tot!!

Bono i sa veritat, és que no tenc moltes noticies del que s'ha fet per aqui després de sa compe (per cert sa de Manacor ha quedat aplaçada, i la d'Esporles canvia de dia 7 a dia 14 de setembre), llevat que en Biel Torres ha encadenat sa "Comando Madrid" 8b via amb la qual puja de grau, però crec que el tio l'ha decotat a 7c (inhumà), confirmant que esta en un bon moment de forma (ja vos ampliare sa notícia quan xerri amb ell personalment), encara que va fer de cagat i no va voler participar a la compe de Sóller.

Això es tot de moment mean si es meus corresponsals es guanyen el sou i m'envien qualque noticia.

diumenge, 4 de maig del 2008

Miquel i Neus guanyen sa compe de Sóller


Foto: El guanyador de sa compe en el segon bloc

Ahir es va celebrar sa primera prova de la copa Balear a Sóller, sa compe va estar acompanyada per un gran éxit de participació i d'assistents i vàrem poder gaudir d'una trobada en la qual el "bon rollo" va ser sa tónica general, no va faltar una mica de nèrvis per part dels organitzadors i dels montadors dels blocs pel desig que la compe sortís bé, cosa que finalment es va aconsseguir.
Aquestes són les classificacions de tots els participants:
*(Recordau que tothom pot participar però que només poden competir els federats; el premi és anar al campionat d'Espanya a categories masculina, femenina i junior, pagat per sa Federació Balear d'escalada i muntanyisme)

Absoluta masculina per tots els participants:
1-Miquel Àngel Torrandel
2-Pep Sabater
3-Juanma Escamilla
4-Josep Forteza
5-Biel Covas
6-Simon Baltes
7-Biel Cañellas (Palanca)
8-Alfonso Garcia (Xino)
9-Mateu Gusano
10-Tomeu Llompart
11-Manuel Flo
12-Samuel Rial
13- Tomeu Satiesteban
14-Pedro Ginard
15-Pablo Gala
16-Guillem Rigo; 17-Xisco Castañeda; 18-Jaun Andreu Morro; 19-Benjamin Lechuga; 20-Ibai Castro; 21-Moisés Hernández; 22-David Martínez; 23-Juan Jaume Golart; 24-Jaume Mora; 25-Jean Baptiste;
26-Juan Vicens; 27-Francisco Santiago; 28-Rafael Castillo; 29-Xavi Salisburi; 30-Christophe Jullien;
31-Xisco Manresa; 32-José Manuel Redondo; 33-Francisco Borja; 34-Isidre Bisbal; 35-Albert Miró;
36-Simone Pigolotti


Classificació de la copa:
1-Miquel Àngel Torrandell
1 punt
2-Pep Sabater 3 punts
3- Josep Forteza 5 punts
4- Biel Covas 7 p
5- Biel Cañellas 9 p
6- Tomeu Llompart 11 p
7- Manuel Flo 13 p
8- Samuel Rial 15 p
9-Guillem Rigo 16p
10-Ibai Castro 17p
11- Juan Vicencs 18p
12-Xavi Salisburi 19p
13-Xisco Manresa 20p
14-Isidre Bisbal 21p
15Albert Miró 21p

Classificació femenina:
1-Neus Torrens 1 punt
2-Irma Alanzol
3-Laura Boyeras

Classificació junior:
1-Jaume Llobeta
2-Javier Chacón

Classificació de la copa:

1-Tomeu Llompart 1 punt

Classificació debutants:
1-Xavier Llobera
2-Juan Carlos Delgado; Miquel Esteva; Francesc Solivellas; Jaume Solivellas
3-Andrés López; Kiku Soler
4-Lorenzo Redondo
5-Tomeu Frontera; Marc Fernández; Sergio Martínez

De moment res més sobre la compe, a falta de penjar qualque foto que esper m'arribi...; i l'agraïment a Gustau, Carlos, Ruth, Beia i a tots els sollerics que varen fer possible aquesta jornada; a tota sa gent que va recolzar s'esforç venint a competir i, també, convidar-vos a sa propera compe...