Pages - Menu

Popular Posts

dimecres, 26 de febrer del 2014

Bloc a Ses Mosqueres

El dissabte passat anarem a les mosqueres a fer bloc. Varem tenir un dia fantàstic i no el desaprofitàrem.


Començàrem fent uns blocs per escalfar que tots superàrem sense problemes, després arribà l’hora esperada, va tocar estrènyer els dits i treure el millor  de cada un.

En un dels primers blocs difícils en Pau ho va fer molt bé, ja que va aconseguir superar la por donat que estava adalt del bloc i no aconseguia resoldre el darrer pas, però es va saber relaxar i el va superar.



El següent era una fisura molt tècnica que pareixia impossible de pujar però en Nil, gràcies a la seva persistència, el va acabar fent.


En un altre dels blocs, que quasi no tenia  preses de mans, ni de peus na Maria del Mar va haver de posar la cara i tot per aconseguir-lo fer!



Na Paula amb el seu estil característic d’escalar va resoldre un dels blocs d’una manera sorprenentment  fàcil.

 




Cal esmentar la força de voluntat de n’Hector, que va provar tots els blocs i encara que fos el més petit i que alguns d’ells li costaven un poc, amb l’ajuda de tots en va superar un bon grapat.



En poques paraules va ser un dia fantàstic amb molt bon rotllo i moltes escalades!!!!

 

Pròximament organitzarem més sortides, vos animam a venir a escalar amb aquest gran grup!

dimarts, 18 de febrer del 2014

Sortida a Ses Mosqueres

Hola a tots i totes!! Si sou d'aquells que anau consultant el calendari, sabreu que aquest dissabte dia 22 de febrer de 2014 tenim pensat fer una sortida de búlder amb els dos grups de "Roques" i "Blocs", que com ja sabeu abarca el rang de 10 a 17 anys d'edat.
El lloc de trobada serà el pàrquing de la Granja, partirem a les 10:00 i tornarem a les 14:30.
Si a part de peus de moix, magnesi, berenar i aigua podeu dur algun craspad (matalàs), ens seria molt útil!
Una vegada més, informar-vos que tot i que l'activitat va dirigida principalment a aquests dos grups, pot venir qualsevol altra persona, ja sigui acompanyada d'un adult o no.
Els preus són els mateixos que per les altres sortides a la natura i les formes de pagament a través de domicialiació bancària afegint el preu a la quota del mes de febrer, o bé per transferència bancària a un dels números de compte del Club d'esports de muntanya d'Esporles ERMASSETS de La Caixa o de Sa Nostra.

SORTIDA MITJA JORNADA

INFANTIL
JUVENIL
ADULT
SOCI FEDERAT
2’5€
5€
6€
SOCI NO FEDERAT
7’5€
10€
11€
NO SOCI
11’5€
15€
25€
 
Demanam que comfirmeu la vostra assistència als entrenaments de dimarts i dijous a alguns delsmonitors o a través del correu electrònic escalada@ermassets.org, abans de divendres 21. Gràcies i fins aviat!

diumenge, 2 de febrer del 2014

UNA JORNADA DE JOCS I COMPETICIÓ SENSE RIVALITAT

Sabem que la paraula “competició” està plena de connotacions negatives que provoquen que a  vegades els pares i les mares, cercant el millor pels fills, deixin escapar oportunitats de créixer i d’aprendre. Per això, m’agradaria fer un aclariment del que entenem envers aquest delicat concepte.

Avui en dia, és fàcil trobar competitivitat a totes les àrees de la vida, a casa, a l’escola, a la feina, a la comunitat, etc. És aquesta actitud, en certa manera natural, de mesurar-se amb l’altre, d’igualar-lo o superar-lo. Sovint és una actitud que respon a la necessitat que tenim les persones de creure que som capaços d’aconseguir les coses, de fer o de tenir alguna cosa igual o millor que l’altre. Aquesta actitud es basa en la comparació i,  si inclou rivalitat, pot provocar efectes negatius en el desenvolupament de la personalitat infantil, ja que no és entesa com l’ús de les habilitats i destreses (competències) per competir amb possibilitats de guanyar, sinó com una pràctica de mesurar-se amb l’altre per igualar-lo o superar-lo. Vist així, és un concepte molt pròxim a la rivalitat. Entenem la preocupació dels pares perquè la persona que competeix per convèncer-se de les seves capacitats, en el fons no està segura del seu propi valor. Si competeix cercant el reconeixement de la família, dels mestres o dels monitors d’escalada, en qualque moment pot sentir que no és suficientment bo pels altres. I alhora, se pot estar enviant el missatge de "no siguis tu mateix, intenta ser com els altres que ho fan bé, no t’acceptis a tu mateix”. Jo també me preocuparia!

Per això, volia dir a aquells pares i mares preocupats, que tot i que a vegades és molt difícil o impossible controlar tots els factors que fomenten la rivalitat entre els infants, les competicions que solem dur a terme (sobretot amb els més petits), no tenen la intenció de rivalitzar, sinó d’aprendre a cooperar els uns amb els altres i a superar-se a un mateix amb l’assoliment d’objectius adaptats a les característiques personals de cada infant, és per això que no es varen superar totes les proves fins que tots els infants no havien aconseguit la seva estrella!  Per acabar, vos deix unes paraules per reflexionar una mica:

Los deportes son excelentes medios para canalizar la competitividad natural de los niños y para enseñarles a que si pierden un juego no están perdiendo su valor como persona. Los juegos también son buenas oportunidades para que padres y maestros enseñen a afrontar los fracasos y a reforzar valores y virtudes como la honestidad, humildad, tolerancia y el respeto. (Cruz Velásquez, 2009).

Bibliografia consultada:
León, Teresa. (Maig 2009). ¿Competencia sana?, Estampa temàtica, Grupo el universal.

I ara anem per cròniques! El transcurs de la jornada d’ahir consider que es pot resumir amb l’adjectiu “divertida”, o això és el que va semblar des de fora: moltes rialles, acció, crits, bots, carreres, rodolar, superació d'obstacles, disfresses, música... Vàrem proposar 6 proves diferents que els infants havien d’anar superant al seu ritme, alguns amb un poquet d’ajuda i altres sense, però on tots varen ser guanyadors!

 

 

 

 

 

 

 

 



Amb els més grans, tot i que també hi va haver jocs, la jornada no va ser tan lúdica, sinó que en general es va centrar més amb l’assoliment de blocs de dificultat diferent adaptats als diferents nivells. Després, ells mateixos varen desenvolupar la seva creativitat, marcant un bloc per participant, els quals ens varen sorprendre amb la seva originalitat! 


  





 

 

Una vegada més, moltes gràcies a tots per venir i per fer que tot això sigui possible!

dissabte, 1 de febrer del 2014

Bateig d'escalada

El pròxim dissabte dia 15 de febrer (2014) tenim previst realitzar un primer contacte amb l'escalada a la roca per a adults. Anirà dirigit a qualsevol persona que vulgui tenir la seva primera experiència d'escalada a l'aire lliure.
Els objectius seran aprendre les tècniques bàsiques i conèixer el material necessari.
La sortida inclourà el material necessari per a tots els participants.
L'horari serà de 9:00 a 14:30 i ens veurem al pàrquing de s'Estret de Valdemossa.
Per realitzar aquesta activitat serà necessari un mínim de 4 participants.
Els preus seran:
SOCI FEDERAT 6€
SOCI NO FEDERAT 11€
NO SOCI 25€
I les formes de pagament a través de domiciliació bancària afegint el preu a la quota del mes de febrer o a través de transfèrencia bancària a un dels números de compte del Club d’esports de Muntanya d’Esporles ERMASSETS de La Caixa, o bé de Sa Nostra.
Si teniu dubtes, per favor, no dubteu en contactar-no a través del correu escalada@ermassets.org. Pregam confirmeu assistència a la mateixa adreça electrònica.
Gràcies!