Pages - Menu

Popular Posts

dimarts, 29 d’abril del 2008

Compe de Sóller



Aquesta setmana comença sa copa Balear de boulder, dissabte dia 3 de maig al patí de Ses escolapies de Sòller (és un carrer paral·lel al carrer de sa lluna), tendra lloc sa II Competició d'escalada en bloc Fira ciutat de Sóller. S'ha congregat a tothom a les 10:00 h, els que no s'haguin apuntat amb antelació procurau arribar una mica abans.

Recordau es preus; 15 euros (no federats) i 10 euros (federats).

Si vos voleu devallar es reglament ho podeu fer en el següent link: http://www.ermassets.org/RegCopaBal.pdf

Sa meva proposta personal es: fer és fin de fiesta en acabar sa compe, quedar a dormir per Sóller, s'Hostal Nadal és un lloc que està bastant bé, no és gens car (28 euros habitació doble sense bany), situat al carrer de Romaguera nº 29 telf. 971 63 11 80, i al dia seguent anar a trepar a sa zona nova de Jesús & company, aqui vos envii ses noves vies que han equipat aquesta setmana per que aneu motivant-vos. Es bon plan, no digueu!!!!

1 New school 7b/+ (Borja)
2 Laja traicionera 7a+ (Jesus)
3 Aún sin nombre y Projecte (Biel)
4 Boca sur 7b+ (Biel y Jesus)
5 Doble malta. Projecte (Biel)
6 Never Alone. Projecte (Angel)
7 Dr No. Projecte (Borja)
8 You are Level 7a (Jesus)
9 Es Falco. Projecte (Joan Soller)
10 Nanu 7a+/b (Jesus)
11 The first 7b/+ (Jesus)
12 The Punisher 7c (Chino)
13 Golpe de efecto 7c+ (Chino)
14 We shared Vodafone. Projecte (Chino)
15 La Rata. Projecte (Rafa)

dilluns, 28 d’abril del 2008

PROBLEMES AMB SA RESERVA

Ara mateix (Dilluns dia 28 d'abril a les 13:50h) han tret a na Ruth i n'Isidre de "Sa reserva" quan pujaven caminant cap a sa zona ha arribat sa policia local de Mancor de la Vall, juntament amb un dels amos de sa finca (són dos germans) i els han dit que sa gent entrava allà sense permís, que aquest cap de setmana hi havia moltíssima gent, que molestaven als caçadors, a més passava pena de que qualcú es fes mal, en definitiva, que els han engegat i els han prohibit que tornassin.

Encara així sa cosa no sembla estar tan malament, ja que en cap moment ha estat molt tancat al diàleg, els ha donat el seu número de telèfon i el del seu germà, cosa que fa pensar que estan oberts al qualque tipus de negociació. Pens que hauríem de trobar qualque fórmula entre tots per poder arribar a un acord amb ell mitjançant el qual tots hi sortíssim guanyant (dissabte a sa compe podria estar bé). Jo, de moment m'abstendria d'anar-hi, aprofitant que els ànims no estan molt crispats, i que és possible s'arribada a un acord.

Bono, això és tot el què vos puc dir de moment, en Gustau que és vocal d'escalada de sa federació, li comentarà en es president i jo recoman un poc de paciència i sentit comú per poder tenir sa possibilitat d'arribar a un bon acord i recordar-vos que hi ha un munt de zones noves per continuar trepant amb molta motivació (Es salt, New school de Sóller que d'aquí a una estona vos penjaré es croquis, Banyalbufar...), en saber coses vos ho diré.

P.D. si qualcu té més informació o troba que la que hi ha no és del tot certa, jo agrairia que deixés un comentari o que es posàs en contacte amb mi per no alarmar a sa gent innecessàriament.

dimecres, 23 d’abril del 2008

Foracorda presenta:

A Chris Sharma en el Teatre Xesc Forteza el dia 13 de Maig a les 20:30 h.

Les entrades ja les podeu anar a comprar a foracorda, els preus són: 5 euros per federats (molt bon detall d'en Carlos) i 8 euros per no federats.
A més haura un fin de festa al bar "Molta barra" en es carrer Pes de sa farina nº12 en qual es fara un sorteig de material per tots els assistents a l'audiovisual.

Aprofit per dir-vos que dia 3 de maig es sa competició de boulder de Sòller, i vos convid a tots ha anar per passar una bona estona tots plegats i d'aquesta manera agrair a tothom que monta sa competició el seus esforços que són molts, a més no és necessari està federat per participar però si per poder competir a la Copa Balear, i vos record que des de'l club dels Ermassets vos podeu federar, vos podeu posar en contacte amb mi i jo vos tramitare el carnet.

dilluns, 21 d’abril del 2008

Notícies de la setmana passada

Dimarts en Gus fa al Grau d'en Ruc (El salt) sa "Zaratrusta" 7c/+ al segon intent, es dematí varen estar al soleet en el sector de la dreta i ser va estar molt bé (no va molesta gens ni mica) i varen fer n'Andreu, en Gus i jo un parell de 7a+ curtets "on sight" molt divertits ("Let's duets", "Cap i cua" i "De k anam"). Es Xino es mateix dia va fer "S'odissey" 8b a les perxes.
Es dijous en Biel Torres va fer sa seva "Sika si cal" 7c al Salt.
Dissabte a Sa reserva, que s'està aprofitant ara que en deixen, sa gent va fer moltes coses, però entre el que podem qualificar com més ressenyable; en Samuel va fer el 8b "Puro vicio" de'n Christian Lupión i en Juanma es 8a al segon, a més totes ses vies d'abaix estan molt fetes i s'han consolidat es graus, Faustino 6c+, Xoriguer 7a/+, Battery 7b+, Los ilegales 6c+/7a, Again the machine 7b, 7b+, Chiqui and Chain 7a+/b, Fatal woman7b/+.
A més, a sa New school en Biel Torres s'ha afegit al grup d'equipadors primitiu i ja han equipat entre tots 5 vies més, i es Xino va sa primera de sa seva linia "Golpe de efecto" 7c+ (foto d'abaix), en l'incrible muro de Sòller.
En Pep Sabater va fer a Galilea sa "Linea Morgan" 7c i "Nandrolona" 7c+, a més ahir apunt va estar de fer sa primera de "T de sunami" un 8a?, es tipo està enorme i molt motivat ha acabat s'entreno que va supervisar el teacher Gus i té la supercompensació amunt, 3 mesos de sacrifici han donat resultats.
Es Diumenge, En Jaume (moro) va obrir una altra via al Santueri un possible 8a "Evolution", que comença a la dreta de sa "Capitan cavernicola" i acaba a la mateixa reunió. En Lolito va fer sa "Vina vina" que va proposar de 7b+, debut a la millora d'un canto a l'entrada de sa reunió.

Foto: Xino encadenant sa seva via "Golpe de efecto" 7c+ a sa New Shool (Sòller).

diumenge, 20 d’abril del 2008

Els Ermassets a cala Figuera


Dissabte va tenir sa primera activitat formal dels Ermassets (secció d'escalada), l'activitat era per tothom que volgués venir i en es final ens varen presentar un bon grapat d'ermassets amb moltes ganes de fer bloc (que no blog), en Gus, es Beia, en Tomeu de Campos, en Charly, en Miquelet d'Alqueria (que ens final des dia va dur cervesses i ensaïmades, demostrant que és un bon amfitrió i ja estam pensant fer sa segona sortida dels ermassets per ses seves conrrades) n'Antònia, na Marta,na Claudia, na Maria Jose, na Patricia, el seu home i jo, a més de n'Oriol de 4 anys d'edat (foto de l'esquerra), que ens va deixar bocabadats amb el seu estil i les seves ganes de fer bloc, just va dinar per no perdre es temps i poder fer més blocs (bon fixatge), a més ens va acompanyar en Jaume Guardiola. Varen fer bloc a Cala figuera es dematí i s´horabaixa varen anar al "techo del mono", que hi ha un caramull de blocs (qualcu de molt alt) i ahir varen deixar totes ses forces que ens quedavem.







foto: fets polvo desprès de l'àgape d'en Miquelet

dimarts, 15 d’abril del 2008

Fe d'errades a Sòller

Foto: clica damunt sa foto i disfruta, "LO MÁS"


Ufff, no em sembla que pugui ser veritat, però, ho és, vos cont:

Avui l'he enviat un correo ha Jesús, mean que trovaba de l'article de sa nova zona de Sòller, m'ha dit que estava molt bé, però que m'havia equivocat amb ses vies i m'les tornava a enviar, jo les he llegides, i he pensat "cony", si és així talment com les vaig possar, he tornat a l'article de ("New school" a Sòller) i no havia encertat ni una, vaig fotre un embull bastant important, allà on havia de possar dreta havia posat esquerra i un parell de lios més. Aqui vos envii ses bones, de ben de veres:


"1 new school 7b/+ Borja 2 Laja traicionera 7a+ Jesus ( Ya tire la laja ) 3 Boca sur 7b+ Biel y Jesus 4 Proyecto de Borja ( Aun /sin nobre) 5 Nanu 7a+/b Jesus 6 The first 7b/+ Jesus 7 The Punisher Proyecto de Chino 8 Golpe de efecto 7c+/8a Chino." Aixó és un cortar i pegar des correo d'en Jesús, ho sigui que supós que està bé.


A més sa foto del muro ha estat cortesia seva, és allà on el Xino ha equipat les seves dues vies (sinò vaig errat). Per jo, és Increible!!!!!


P.D. Gràcies a Jesús per estar atento i sorry si he perjudicat a qualcu

dilluns, 14 d’abril del 2008

Sa Reserva "màxima esència"

Foto: Isidre en "Again the machine" 7b+ (Sa reseva)

Ahir diumenge, varen constatar l'inmens potèncial d'aquesta zona. Una quantitat de murs per obrir, a més dels que ja estan començats, fan que aquesta zona (sinò hi ha problemes amb els propietaris), sigui la nova perspectiva de futur pels pròxims anys, una espècie de Rodellar, amb un caramull de zones molt pròximes una de s'altre, amb una varietat de graus que és el que ha de tenir una bona escola d'escalada, però sobretot predominaran les vies de grau alt.
En Cristian Lupión que s'esta convertit en l'abanderat de sa màxima dificultat a s'illa, ja ha començat ha cercar una via de 8c+, que estirara a sa gent més forta de s'illa.

Ahir hi havia aprop de 30 persones, Xino ja provava un 8b, molta escalada i encadenes a vista de ses vies antigues equipades per Rafa i Xino, que han fet que el grau es consolidi, ja que aquestes vies no tenien moltes repeticions.

En definitiva, sa zona fara que el grau de motivacio vagi "in crechendo", que ès sa tònica general d'aquesta primavera.

dissabte, 12 d’abril del 2008

Sa primavera s'escalada altera



Això és una locura, no se si ha estat pel canvi d'estació i el seus efectes, o l'entrada des bon temps i l'afegit d'una hora més per trepar, sigui el que sigui, això sembla no tenir aturall; noves zones d'escalada, resorgiment de antigues zones d'escalada, noves vies a zones antigues d'escalada, noves vies a zones noves, noves zones de boulder, encadenes, gent que puja de grau...Ufff, s'efecte polinitzador d'aquesta primavera està provocant serioses taquicardies en és món de s'escalada i no sabem si tendra efectes secundaris.



D'una part sa zona nova de Sòller (que ja he comentat en el blog), que avui està sa gent currant per allà. D'un altre el resorgiment de Sa reserva (també comentat en es blog) que si va bé tendrem una mega-escola, i no ens he d'olvidar des Salt de sa bella dona, Banyalbufar i Cala figuera (encara que no haguin estat oberts a sa primavera). A més es Beia (foto d'adalt) ahir va equipar una via a Banyalbufar entre "Superna" 7a+ i sa "Quilla" 7c (encara no està provadá, però no estara molt). Sa zona nova (petita de moment) de boulder Ítaca, que avui es Beia i en Xaves són per allà, descobrint bloques nous.

Foto: Lolo en sa "Punk Rocker" fa un munt d'anys (7 o 8 anys)


Tantes zones noves només pot provocar que sa gent encadeni i puji de grau, en Borja ha fet el seu primer 7b+ "Hoodo gurus" de Les perxes, es Xino sa "Gold single traverse" 8a de Sa coma d'es Ruc (sector nou del Salt de sa bella dona) via "equipada" per Biel Torres que comença per sa "Decisión hit" 7a+, passa per "Precisión milimétrica" 7b+ i acaba a sa "Vida fàcil" 7c+ (totes ses vies són de Biel) i a més crec que ha fet sa primera d'aquest compendi de vies. Per s'Ermita d'Àrta també hi ha moviment i en Tomeu (Cinto) fa sa "punk rocker" 7c+ (amb només 6 pegues) una via d'en Lolo amb un tram intermig a bloc que està a sa zona d'adalt i a més va fer s'"Eclipse" 7c del mateix sector equipada per Andreu, ja fa un raig d'anys. En Sergi va fer s'"Hedonista 7c de Banyalbufar i jo vaig fer "Sa quilla" 7c del mateix lloc.




Foto: S'encaden de "Sa quilla" in situ

"New school" a Sòller

Dilluns passat en Sergi i jo varen anar a aquesta nova zona que en Jesús, en Borja i es Xino han començat a obri tot d'una que surts des tunel de Sòller l'esquerra, mean que es cuinava per allà.
Deixas es cotxe només sortir des tunel a l'esquerra devora una caseta amb un pla, atravessas sa carretera culls un camí que puja cap a ses vies des tren i arribes a una petita caseta amb uns llimoners i un poquet més envant 30 metres (direcció Palma), et troves un portell de fusta tot podrit i comença un cami bastant clar i bastant fitat que et dóna just a ses primeres vies.

En Segi i jo varen provar ses dues primeres vies un 7a+ d'en Jesús "Laja traicionera" (té una laja d'un m2 que es mou, però, estau tranquils, m'ha dit que avui li donaria barco), i un 7b d'en Borja "New school", amb una entrada bastant técnica i una entrada a reunio d'aferrar-si un poc, molt bones totes dues.

A l'esquerra també hi ha un 7b+? d'en Jesús "Boca sur",que fa provera. Una mica més a l'esquerra i un projecte d'en Borja, un 7a+/b "Nanu" i un 7b+? "The first", i finalment es Xino ha equipat un 8a en el que per jo, és es millor troç de paret de tota s'illa (llastima que no sigui més ample), és d'un color taronja fort, amb una alçada d'uns 50 m. (sa via deu fer 40), comença amb una xorrera que es bifurca en 4 0 5 més, que té un desplom bastant continuu. Bono, sa via és genial a primera vista, s'ha de provar, però fa pinta de convertir-se en tot un clàsic.

En resum, que en es lloc s'està a gust, ses vies són bones i ha possibilitat d'equipar un caramull de vies.

P.D. Avui han anat ha escalar i equipar o sigui que el numero de vies i es grau per ventura s'ha ajustat un poc.




Foto: Encara no tenc fotos de sa zona nova,

però aquesta d'en Vicenç al port de Sòller no està gens malament

dimarts, 8 d’abril del 2008

Banyanbufar com mai!!!!


Avui Banyalbufar estava com mai ho havia vist, completament sec, sense vent ni fred, i amb un soleet que et deixava escalar sense suar!!!
Amb aquestes condicions en Gus, Sergi i jo (en Charly en es final ha caigut malalt i s'ho ha perdut) ens hem presentat allà baix amb moltes ganes d'aprofitar tan extranya ocasió, en Gustau i jo hem fet "Hedonista" un genial 7c no molt díficil, que casualment està equipat per mi (amb lo qual no fare molta propaganda), a més en Gustau ha fet "Superna" un 7a+ que jo no ho trob molt guapo i que també casualment jo li vaig posar es parabolts, l'ha trovada un mica dura.
En es final hem provat "Sa quilla" (va totalment per una quilla) un altre 7c, d'es Beia, inhumanament resistent, uns 7 metres de no turar més que ha xapar, m'encanta!!!
Sa veritat és que amb aquest dia era més fàcil.


Foto: Sergi entre ses chorreres de s'"Hedonista" 7c

Es divendres varen anar a Ítaca, mean si sa zona anava envant o no hi havia molta cosa que rascar!! Varen treure un parell de pasitos més amb en Charly (que ho va fer tot) i en Xano, en tres bloquets que estan molt propers l'un de s'altre,hi ha més blocs però encara no hem investigat molt. De moment hi ha 8 pasos que llevat d'un no estan malament. Avui es Beia (ja està recuperat des genoll), m'ha dit que ha fet 3 de nous.


Hem descobert que només hi ha 10 minuts de caminar un poquet per amunt (no gaire), teniu aigua just davall a sa Font des Rafal i sa veritat de moment sa zona es més o manco com la d'Es verger" i més grosa que la de "Son Tries", jo personalment no vendria de molt enfora, però si estàs aprop i vols pega una ullada!!!!!!!!
Aqui vos envii una galeria de fotos:

Fotos: travessia "Continental" (Charly i Fran) que enganxa amb "Pilar" ( Xano) i formen sa "Pilar Continetal".

diumenge, 6 d’abril del 2008

Juanma "sembra...", primer 8c

Aquest passat divendres Juanma, va recollir el seu primer 8c que ell mateix havia sembrat "Sembrador de colillas" sita en l'ermita d'Àrta.

La "Sembrador de colillas" per tant es consolida com un dels 8c més fets a s'illa (Samuel, Miquel, Forti), i es converteix en una via referent per els escaladors illencs que volen superar la barrera del 8b+, tot quatre han donat el salt al 8c amb aquesta via, en Samuel havia fet sa "Matrix" del Santueri abans, però finalment va acabar de 8b+.


En Juanma a més va fer sa primera repetició de "Peter Pan" 8a (no se si abans ho desprès de fer sa "Sembrador de colillas", però en aquest cas, l'ordre dels factors no altera el resultat del producte), i la va proposar con 8a+, a l'espera de noves repeticions.


Un altre que també està molt fort és el pollencí Castar, divendres a sa Teulera va fer "Sa Teulera" la qual li sembla que potser 8a+, però és que a més dissabte va encadenar s'"M&M's" el clàssic 8a+ de les Perxes equipat per Lito Flo.


Castar a "Sa Teulera"
Una altra gran notícia per els escaladors mallorquins, Sa reserva reneixès de les seves cendres com l'"ave fenix", l'autor de tan magne propossit és en Jaume Mora (Morapio), que no se que és el que ha fet (abans no deixaven ni tan sols anar a escalar) per poder retomar aquest projecte que feia anys que estava pendent. El cas és que ha començat ha equipar juntament amb en Cristian Lupión. Dissabte en Samuel i en Palanca van fer una incursió per sabre que era el que es cuinava, i tanta bellesa i les grans possibilitats que té sa "nova" zona, va fer que entraran en tal estat de sockh, que va provocar que avui tornen, amb el taladre ben carregat.
A part d'això, en Cristian Lupión va encadenar una de les 4 vies que ha equipat "Puro vicio" i la va propossar de 8b, en (Morapio) va equipar dues vies més (li ret bastant), i en planol d'encadenes en Samuel va fer on sight "Battery" 7b+.
El dimecres (perdò pel retràs) en Miguel Requena, va encadenar el seu primer 7b+ la "Hoodo gurus" un altre clàssic de les Perxes, i una via que ha estat també, el primer 7b+ de molta gent. En Gerard Zanoguera també el dimecres va fer sa "Penthouse" 7c/+, i en Tomeu (calvo) es va tirar de sa reunió de "Master hit" 7c+, per no sabem quin extrany motiu.


sa foto que vos vaig prometer d'en Lolo en sa T.N.T.